Over 10.000 produkter har fått et nytt liv!

Målet til Secundo

Vi i Secundo er lidenskaplig opptatt av å redusere klimautslipp fra samfunnet. Derfor satte vi oss et ambisiøst mål om å endre en av de virkelig underkommuniserte problemene, nemlig møbelbransjen. For å kunne løse dette må vi endre hvordan møbelbransjen fungerer og være med på å endre adferden i samfunnet. 

Gjenbruk må enkelt bli en naturlig del av bransjen, og det foretrukne valget for folk flest. Vi jobber hver eneste dag med å gjøre gjenbruk, enkelt, effektivt og trygt, slik at gjenbruk skal bli det foretrukne valget.

Hvorfor viser vi Co2 merking av våre produkter?

Det starter med å være bevisst. For å kunne få et forhold til de faktisk utslippende og besparelsene ved å velge gjenbruk, så må vi synliggjøre de store utslippene som hører med produksjon av møbler. Derfor viser alle våre produkter estimert Co2 besparelse, ved valg av gjenbruk hos oss. Vi summerer også spart utslipp i handlekurven og på kvittering ved kjøp.

Hvor nøyaktige er beregningene?

Secundo jobber konturnuerlig med oppdatering av våre modeller, slik at disse følger oppdatert forskning og gir et så nøyaktig bilde som mulig til deg. Vi har beregnet ut en gjennomsnittsverdi basert på våre data ved kjøp av alternativ ny vare.

Dette gjøres basert på siste oppdatert forskning og arbeid innen beregning av Co2 ved verdikjedet av møbler. Beregningene vi er primært basert på bærekraftsrapport fra FIRA og dokumentasjon fra EPD Norge.

 

Benchmarking Carbon Footprints of Furniture Products

Benchmarking Carbon Footprints of Furniture Products (FIRA) Vi har primært benyttet forskning fra FIRA (The Furniture Industry Research Association) – Benchmarking Carbon Footprints of Furniture Products.